Saltar al contenido

Alimentació, canvi climàtic, Mercabarna i Next Generation en paraules de Jordi Valls

Avui, dotze de les consultores de l’ACEC, ens hem trobat virtualment amb Jordi Valls, director general de Mercabarna. La xerrada s’ha dividit en tres blocs. Al primer, Valls ens ha fet una radiografia de l’alimentació actual, dels efectes que té en el canvi climàtic i dels reptes i tendències de futur a nivell global.

Després ens ha donat dades de Mercabarna: treballa amb 2,3 milions de tones d’aliments cada any, compta amb 7.000 treballadors, agrupa més de 600 empreses i gaudeix de més de 90 hectàrees. Aquestes xifres el converteixen en un dels cinc mercats més importants d’Europa. Valls ens ha explicat també els eixos de la seva estratègia futura: l’ampliació de 20 hectàrees més, el Mercabarna Sostenible 360º, la cohesió social amb l’entorn i l’alimentació sostenible, per últim, esdevenir un pol d’innovació mitjançant el reskilling i les start-ups. La digitalització i l’automatització és també un element transversal per a Mercabarna, igual que donar a conèixer la seva marca.
Finalment, el director general de Mercabarna ens ha parlat dels projectes Next Generation, que giren entorn de la salut, l’alimentació, la digitalització i la sostenibilitat, entre d’altres. A més, de cara els propers mesos, hem contemplat la possibilitat de fer una visita a Mercabarna des de l’ACEC i també la idea d’acostar la consultoria a Mercabarna, al seu ecosistema d’empreses i als seus projectes de transformació.
Ja podeu veure també el vídeo de la setmana, en què us explico personalment les bases del conveni signat amb el BIT Habitat, que té com a objectiu impulsar la innovació urbana a la ciutat de Barcelona mitjançant accions com la creació d’un fons d’inversió publicoprivat i l’organització d’un fòrum d’innovació entre l’Ajuntament de Barcelona i les consultores.
Dimecres que ve a les 9.00 hem convocat la Comissió de Comunicació per seguir desplegant la nostra estructura de grups de treball.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *