Saltar al contenido

Consulta l’informe de l’impacte del sector de la consultoria a Catalunya el 2021

Com ja sabeu, dimarts 22 de novembre vam presentar l’informe de l’impacte del sector de la consultoria a Catalunya l’any 2021 a la UPF Barcelona School of Management (UPF-BSM), elaborat per un equip de recerca encapçalat per l’Oriol Montanyà i l’Erola Palau. Aquest estudi representa una fita molt desitjada dins de la trajectòria de la Patronal, ja que ens permet radiografiar el sector i reafirmar la seva importància en l’economia catalana.

D’aquest estudi se n’extreuen dades molt destacades: la facturació anual acumulada del 2021 és de 4.364 milions d’euros, que suposa l’1,83% del PIB; el sector està integrat per 4.586 empreses i compta amb 28.760 treballadors, la productivitat de la consultoria és de 72.056 euros per empleat, i el 98% de les companyies són micro o petites.

Segons la mostra de les onze empreses de consultoria analitzades, la consultoria de Catalunya ocupa a persones amb contractes fixes (més d’un 75% dels casos), amb plantilles paritàries pel que fa al gènere -segons dades de l’Idescat, el 2021, el percentatge de dones arriba al 51,2%- i poc envellides, formades majoritàriament per persones menors de 30 anys. La gran majoria rep més de 2.000 € mensuals. L’informe evidencia també que un 72,7% de la mostra enquestada inverteix en innovació, destacant els projectes de caràcter mediambiental (54,5%).

Aquest informe ha estat possible com a Patronal ACEC gràcies al patrocini d’algunes de les nostres empreses sòcies, a les que vull agrair de nou el seu esforç: T-SystemsSeidorNTT DATACapgemini i SII Concatel. El podeu consultar sencer aquí.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *