Saltar al contenido

El paper decisiu de les consultores

A l’editorial d’aquesta setmana vull posar el nostre granet de sorra sobre els Next Generation EU – Next Generation CAT, i exposar les reflexions compartides en el grup de treball creat per aquest tema.

Des de l’ACEC-Patronal de les Empreses Consultores de Catalunya, volem contribuir a l’esforç d’intel·ligència col·lectiva que es fa imprescindible per aprofitar l’oportunitat de transformació econòmica i social. Els diners dels fons Next Generation EU estan disponibles gràcies a l’esforç compartit i l’endeutament solidari d’Europa i, per tant, només arribaran si es plantegen plans sòlids i contrastats, que caldrà justificar davant la Comissió Europea. Si no s’inverteixen i es gestionen bé, no vindran.

Des de sempre, la consultoria ha tingut un paper decisiu a l’hora d’encarar les transformacions decisives de tota mena d’organitzacions: empreses, administracions públiques, etc. Aquesta és la principal raó de ser dels consultors i les empreses de consultoria: acompanyar els nostres clients en el disseny, la implementació i la gestió dels plans de transformació, amb un paper cada cop més decisiu de les tecnologies digitals. Per tant, el sector de la consultoria ha de tenir un paper fonamental per ajudar a dur a bon terme l’oportunitat, única i irrepetible, de transformació del nostre país.

Amb voluntat proactiva i com a associació representativa del sector de la consultoria, volem plantejar algunes iniciatives que poden contribuir decisivament a l’aprofitament dels fons de reconstrucció durant els pròxims anys, sabent que els diferents actors ja estan posant sobre la taula projectes estratègics i tractors. Entre aquestes iniciatives, estem pensant en la creació d’un organisme publicoprivat que garanteixi una bona selecció i implementació de projectes i una metodologia d’avaluació transparent. Es tracta de grans projectes que formen part d’un pla estratègic per al país que tindrà transcendència per als pròxims 10 anys com a mínim. Pensem que un organisme publicoprivat seria la millor manera d’aconseguir la diversitat, inclusió i independència que garantiran la màxima expertesa i professionalitat i, des d’ara mateix, oferim l’ACEC per ser un dels participants principals.

Igualment, aquesta setmana vam poder compartir i conèixer una de les iniciatives més importants de la Mobile World Capital Barcelona, el programa The Collider dirigit per l’Oscar Sala. Podeu veure un resum de la trobada de la mà de Sala al vídeo d’aquesta setmana.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *