Saltar al contenido

El sector de la consultoria compta amb una facturació anual superior als 4.360 milions d’euros

Dimarts 22 de novembre, com a Patronal de la Consultoria vam assolir una fita llargament desitjada, poder radiografiar el nostre sector i objectivar amb dades la nostra rellevància i impacte en l’economia catalana. Ho vam fer de la mà de la UPF Barcelona School of Management (UPF-BSM), amb un equip de recerca de primer nivell, encapçalat per l’Oriol Montanyà i l’Erola Palau.

D’aquest estudi se n’extreuen dades molt rellevants: el sector està integrat per 4.586 empreses, de les quals 4.381 també tenen la seva seu social al territori. El naixement de noves companyies ha sigut sempre constant, registrant un creixement acumulat de gairebé el 50%. Així mateix, l’ocupació generada per les empreses de consultoria també ha experimentat una progressió clarament ascendent, passant de 12.917 treballadors el 2012 als 28.706 empleats de 2021. Per tant, no es va interrompre amb la pandèmia de la Covid-19.

Respecte a l’impacte econòmic, el sector compta amb una facturació anual acumulada superior als 4.360 milions d’euros. Cal subratllar que aquest volum de vendes representa un 1,83% del PIB català i que és substancialment superior al d’altres sectors de serveis comparables, com les activitats jurídiques, immobiliàries, d’auditoria o d’enginyeria. I el mateix passa amb la productivitat -entesa com l’aportació de cada ocupat a la generació de rendes de l’empresa-, ja que la consultoria és un dels sectors que més valor produeix per empleat, amb una aportació concreta de 72.056 euros molt superior també (un 30% més) que altres sectors comparables, per tant amb un alt impacte social en el territori.

L’estudi ha estat possible com a Patronal ACEC gràcies al patrocini d’algunes de les nostres empreses sòcies, a les que vull agrair l’esforç realitzat: T-Systems, Seidor, NTT DATA, Capgemini i SII Concatel. El podeu consultar sencer fent clic aquí.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *