Saltar al contenido

Treballem en dos fronts estratègics: impacte i rellevància del sector i en talent

A l’editorial d’avui vull aprofitar per fer un apunt sobre dos aspectes importants, relacionats amb les nostres consultores, que he reflexionat treballant en els projectes de la nostra Patronal, com l’elaboració de l’informe de l’impacte de la consultoria a Catalunya i la possibilitat d’engegar alguna acció de formació en consultoria.
.
El primer, la rellevància no solament com a sector (recordeu que es calcula que a Catalunya donem feina directament a més de 40.000 persones i facturem uns 3.000M d’euros, al voltant del 2% del PIB català), sinó també per l’impacte que generem en els diferents sectors de la nostra economia. En un moment de transformació accelerada de l’entorn, en què les empreses han d’abordar diferents transformacions a la vegada, entre elles la digital, el camí cap a la sostenibilitat o els compliment dels criteris ESG. Això s’aconsegueix mitjançant la innovació o la creació de nous models de negoci, l’experiència, el suport, l’acompanyament i el desenvolupament de solucions i d’eines.
.
El segon, la manca de talent per atendre les necessitats de les empreses, vinculades a la qüestió anterior, als reptes i els serveis que necessiten els nostres clients. En parlem sovint, i la solució no és senzilla ni està en mans d’un sol actor, però cal que tots impulsem iniciatives en aquest sentit. Cal estimular que els nostres joves coneguin la carrera consultiva i sàpiguen el potencial que té, cal que el nostre talent se segueixi formant i, per últim, cal evitar també l’intrusisme que pot perjudicar el prestigi del nostre sector.
.
Les empreses de l’ACEC, la Patronal de les Consultores de Catalunya, seguim treballant dia a dia per transformar el nostre país i per ajudar i acompanyar els nostres clients, amb tota la professionalitat i garantia, per defensar el valor i el prestigi de les nostres empreses.
.
En els pròxims mesos us anirem informant del seguiment i dels resultats dels projectes en què estem treballant, vinculats a aquests dos grans temes.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *