Saltar al contenido

ACEC contribueix a l’èxit del 12×12 aportant una important dosi de talent local

El passat dimarts 14 de desembre es va celebrar el 12×12 al CaixaForum, una jornada de reflexió sobre la digitalització a Catalunya coorganitzada per Tertulia DigitalPIMEC, l’ACEC i el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya.

Jo mateix, com a director general de l’ACEC, vaig tenir el plaer de moderar dues taules rodones al voltant del futur digital de Catalunya, introduïdes per Susana Prado, membre de la junta directiva de l’ACEC.

En el primer diàleg, ‘El futur digital de Catalunya I’, hi van intervenir Carlos Grau, CEO de la Mobile World Capital BarcelonaIsabel Ordoyo, presidenta de l’ACEC; Mateu Hernández, president de Barcelona Global, i Oriol Amat, rector de la Universitat Pompeu Fabra. Aquí m’agradaria destacar una de les frases d’Hernández: “Tenim tot el hardware, però ens falta l’ambició i la visió”. Seguint en aquesta línia, Amat va afegir “tenim les condicions de base, però ens manca la velocitat i alguns elements que ens duguin aquesta prosperitat i desenvolupament”. Des del món tecnològic, Ordoyo i Grau van incidir en la manca de talent, tant local com estranger. «En matèria de talent, queda molta feina a fer i l’hem de dur a terme el més ràpid possible. Hem de crear nous models de col·laboració perquè això passi, amb la tecnologia com a facilitadora«, va manifestar Ordoyo. Algunes de les vies de solució que es van proposar van ser l’ambició, la major interacció entre l’empresa i la universitat i els nous elements de formació per a la creació de talent.

La segona taula, ‘El futur digital de Catalunya II’, va comptar amb la participació de Miquel Martí, CEO de Tech BarcelonaOriol Alcoba, director general d’Esade CreapolisPilar Conesa, presidenta de la Plataforma d’Innovació Urbana, i Toni Mascaró, president de Barcelon@ Connection. Vam tornar a incidir en la falta de talent com una de les principals barreres i vam abordar també la manca de connexió i alineació entre els diferents elements i actors.

A tall de conclusió, crec que tenim totes les capacitats i l’ecosistema per gaudir d’un gran futur digital a Catalunya, però topem amb tres grans barreres: la falta de talent, la necessitat de millora del flux d’interconnexió entre actors com la universitat, les empreses i les start-ups, i la manca d’una visió conjunta que ajudi a fer que aquests elements es connectin.

El 12×12 va ser una jornada de reflexió molt interessant i potent, amb ponents de luxe, que vam tenir l’honor de coorganitzar com a Patronal, inclosa en la nostra programació d’activitats anual i en la nostra estratègia de contribució al futur digital del paí

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *