Saltar al contenido

L’aprovació del nou conveni col·lectiu del sector de la consultoria a Espanya

Aquesta setmana s’ha aprovat el nou conveni col·lectiu del sector de la consultoria a Espanya, que afecta a més de 227.000 treballadors. Després d’anys d’intenses negociacions i nombroses mobilitzacions, finalment s’ha firmat el document entre la patronal AEC, ANIMES i els sindicats CCOO i UGT.

El nou conveni ha arribat amb grans novetats, com són l’establiment d’un augment gradual del salari d’un 11% de mitja en tres anys, l’actualització del sistema de classificació professional, la regulació del teletreball, la incorporació de mesures que faciliten la conciliació de la vida professional i personal, i l’actualització de les dietes i el quilometratge. Per altra banda, també s’integra la creació d’un Observatori d’Igualtat Sectorial per assessorar, analitzar, avaluar i difondre tota la informació en termes de polítiques d’igualtat.

Aquest acord substitueix el del 2017, i tindrà vigència fins a finals de l’any 2024. Després de tant temps, el nou conveni esdevé un avenç molt important pel sector de la consultoria, per les consultores de Catalunya i per tots els professionals que hi formem part, en un moment en què el sector enregistra un creixement històric.

Ben segur que l’aprovació del nou conveni serà beneficiosa per la patronal ACEC i els socis que l’integren, ja que era necessari arribar a un acord i adaptar el conveni a la nova realitat postpandèmia.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *