Saltar al contenido

Manca de talent i Fons Next Generation dos temes crítics per al futur del país

Aquesta setmana he tingut l’oportunitat d’estar en diferents fòrums i espais de treball, en què s’han abordat dos temes recurrents vinculats a les preocupacions del nostre sector.
Per un costat, l’escassetat de talent, que està provocant una certa canibalització i inflació en el mercat i, si em permeteu, la possibilitat de ‘morir d’èxit’ o de no poder atendre les necessitats dels nostres clients adequadament amb l’impacte que això pot tenir en la nostra economia. És un tema crític per al nostre sector i ens cal per part de tots els agents una aposta decidida per generar talent digital i talent consultor, clau per a la transformació de la nostra economia. La nostra Patronal i les nostres empreses sempre remarem perquè així sigui.
Per altra banda, els Fons Next Generation. En parlem com la gran oportunitat de transformació del nostre país i les nostres consultores estan treballant en la definició de projectes i en l’acompanyament dels clients, però no estan arribant. Una dada significativa: de la primera aportació de la Unió Europea de 9.000 M€ per a l’Estat Espanyol, avui dia només se n’han executat 3.000 M€ (un 30%), i estem ja reclamant la segona, de 10.000M€. La mateixa Unió Europea ho posa en dubte si no hem estat capaços d’executar la primera. En el seu dia, des de la nostra Patronal vam posar l’accent en la necessitat de trobar eines, mecanismes de col·laboració publicoprivats per a executar els fons.
Des de l’ACEC, la Patronal de les Consultores de Catalunya, creiem que aquests dos temes són crítics per al futur del país i ens cal sumar, multiplicar i elevar a la màxima potencia tots els agents per fer-ho possible.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *