Saltar al contenido

Moderador de la jornada Pymesconnect

Ahir vaig tenir el luxe de moderar la jornada Pymesconnect, organitzada per La Vanguardia i PIMEC. La principal conclusió de la sessió, que ja n’érem conscients, ha estat que les empreses s’han de digitalitzar tant sí com no per ser competitives. El més enriquidor és que els diferents ponents han ofert les claus d’aquesta transformació des de la seva experiència.

La Vanguardia ha explicat el seu procés de transformació digital per arribar a ser competitiva dins del seu mercat. David Cucurull, gerent de PIMES de Telefònica, ha remarcat que la digitalització no és la finalitat, sinó que ha de respondre als objectius i a l’estratègia de l’empresa. També s’ha parlat del Kit Digital i s’ha repassat el decàleg d’allò que hauria de fer la PIME per digitalitzar-se, des del punt de vista de l’empresa, els clients…

En José Manuel Pedregal, director d’empreses de Banc Sabadell, ha conversat del canvi de paradigma i de la nova societat, accelerada per la Covid-19, a més de la necessitat d’abordar la transformació també des del canvi cultural.

Aleix Valls, CEO de Liquid Lab, ha parlat de les fases de la transformació digital en PIMES: primer aturar-se i pensar, dimensionar, demostrar-nos que podem fer aquesta transformació, planificar i desplegar aquestes tecnologies. Ara estem a la primera fase de transformació, la transformació per subscripció, en què s’han d’adoptar transformacions madures que ja estan el mercat.

Valls ha parlat també d’una nova era de dispersió i de creació de nous rols. Aquí entrem en una segona fase, la digitalització trencarà la barrera entre sectors. I l’última seria quan ja t’has digitalitzat i et tornes a replantejar l’empresa.

Finalment, hem vist el cas de la immobiliària ForcadellLaura Abadal, la directora de màrqueting i comunicació, ha explicat com van començar en el camí cap a la innovació i la digitalització. Ha destacat la importància de no fer-ho sols i també de cuidar la cultura interna. És un camí llarg, no es fa d’un dia per l’altre i s’han de destinar força recursos i comptar amb el suport de l’alta direcció.

Albert Martínez, director general de Red.es, ha explicat en detall el Kit Digital i l’oportunitat que suposa. Ells mateixos, per llançar aquesta convocatòria, han hagut de fer un esforç de digitalització perquè volen arribar a un milió de PIMES.

Com a conclusió de la sessió: ens hem de transformar digitalment sí o sí i les PIMES tenen l’oportunitat de fer-ho. Durant la jornada, hem pogut repassar les fases d’aquest procés, el decàleg i els aprenentatges adquirits per part d’aquests professionals durant el camí cap a la digitalització.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *