Saltar al contenido

Reunió amb el conseller d’Empresa i Treball

Avui ens hem reunit amb el conseller d’Empresa i TreballRoger Torrent. Per part de l’ACEC, hi han assistit AKTIOSSettingIBMAccentureSeidorTACTIONTT DataIdeas for ChangeAddVanteCapgeminiKPMGInetumIneoIndraSopra-Steria i jo mateix, com a director general de l’ACEC.

A l’inici de la trobada virtual, li hem introduït la nostra tasca com a Patronal de les Consultores de Catalunya i hem incidit en la qüestió de l’escassetat del talent, contrastant amb les actuals xifres d’atur juvenil. En aquest sentit, caldria fer ‘programes de xoc’ per crear oportunitats per al mercat laboral.

També hem conversat sobre els fons Next Generation i l’oportunitat que poden suposar i sobre projectes en què estem treballant, com l’estudi de l’impacte de la consultoria a Catalunya o el postgrau de consultoria amb EADA.

Torrent ha reconegut el valor de la nostra Patronal i la importància que estigui present en més taules rodones i debats per fer sentir la nostra veu. També hem plantejat la possibilitat de cercar data per una trobada amb la consellera delegada d’ACCIÓ.

En l’àmbit de la formació, el conseller ha destacat programes com ‘REACT’ , com el de contractació de menors de 30 anys. A més, ha sorgit l’opció que l’ACEC proposi programes de formació concrets per a solucionar els problemes al voltant del talent.

Roger Torrent ha destacat els tres eixos estratègics de la conselleria al voltant de la transformació del model productiu: el pacte industrial, els temes d’innovació i el vessant formatiu. En aquesta línia, durant el torn de preguntes hem conversat sobre els projectes transformadors dels Next Generation o el reskilling.

Finalment, el conseller ha destacat la importància de donar-nos a conèixer i de reunir-nos amb diferents direccions del seu Departament com el SOC o ACCIÓ.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *