Saltar al contenido

Reunió amb la directora general de fons europeus, Mariona Sanz

Divendres ens vam reunir amb la Mariona Sanz, directora general de fons europeus, i el seu equip. Per part de l’ACEC, hi van assistir les següents consultores: SII ConcatelMinsaitIdeas for ChangeIBMBetter ConsultantsAKTIOSIneoCapgeminiNTT Data i Tertulia Digital

La directora general va començar preguntant quina repercussió havíem notat les consultores en l’àmbit dels fons europeus. La presidenta de l’ACEC, Isabel Ordoyo, va posar de manifest que el que s’ha trobat a faltar són els projectes tractors.

La DG ens va explicar que «el pla vinculat als fons Next Generation depèn de Madrid» i que «el que fa la Generalitat és seguir aquestes directrius».

Alguns àmbits als quals es dirigiran aquests fons són el benestar social i els serveis socials, estructurats en dos grans eixos: el canvi del model d’atenció social basat en la digitalització i la rehabilitació d’edificis, vinculat a la reducció del consum energètic. Un altre àmbit destacat és l’acció climàtica, amb aspectes com l’estalvi energètic, la biodiversitat i la gestió forestal, i també les polítiques digitals, amb un incís especial en la connectivitat i en la disminució de la bretxa digital. A més, es destinaran recursos a l’educació: digitalització, un pla de xoc per a l’FP…

La directora general va mencionar també un altre element dels fons, els REACT, que consisteixen en la reactivació de l’economia després de la Covid-19.

Per la nostra banda, vam destacar la capacitat de les nostres consultores de contribuir-hi i de ser competitius en el mercat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *