Saltar al contenido

Trobada amb Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya

En l’editorial d’aquesta setmana us volem fer cinc cèntims de la trobada que vam celebrar dimarts 2 de novembre amb Albert Castellanos, secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya.
Primer de tot, ens va oferir un breu repàs de la conselleria d’Empresa i Treball, distingint entre l’àrea de treball i la d’empresa i competitivitat. Ens va remarcar que estan posant l’accent en l’impuls i l’acompanyament en la recuperació econòmica.
Castellanos ens va concretar alguns dels eixos en què estan treballant: repotenciar la industrialització a Catalunya (fons de reindustrialització, digitalització, sostenibilitat, formació…) i transformar sectors econòmics com el comerç i el turisme (transformació digital, potenciació del comerç de proximitat, llei de turisme, orientació a un turisme de valor…). També ens va parlar de la marca Barcelona i de tota l’oferta que ofereix Catalunya.
Respecte als fons Next Generation, al llarg del mes de novembre es presentarà una oficina pública vinculada a ACCIÓ per comunicar informació sobre les oportunitats per a les empreses. Aquí vam detectar un punt de sinergia: la pàgina web d’ACCIÓ incorporarà l’ACEC com a consultors o assessors perquè se sàpiga que els nostres associats poden acompanyar les empreses en aquest procés.
 
El secretari d’Empresa i Competitivitat ens va explicar una altra línia d’actuació a la qual estan dedicant esforços: la creació d’una nova direcció general d’Innovació i Emprenedoria, amb instruments que faciliten la innovació a les empreses i la transferència de coneixement. A més a més, vam abordar assumptes com la manca de talent al sector de la consultoria i l’acompanyament en noves estratègies de futur en què l’ACEC podria col·laborar.
 
Una vegada més, vam reivindicar la necessitat que la Patronal de les Consultores de Catalunya estigui present en qüestions d’interès que afecten el teixit econòmic del nostre país, com les que es van plantejar en la trobada.
Podeu escoltar un àudio-resum de la reunió amb Albert Castellanos fent clic aquí.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *