Saltar al contenido

Trobada amb el Barcelona Supercomputing Center

Aquesta setmana ens vam reunir amb en Jordi Torres, del Barcelona Supercomputing Center (BSC) per planificar una visita a les seves instal·lacions.

El Barcelona Supercomputing Center és el centre nacional de supercomputació a Espanya. Està especialitzat en computació d’altes prestacions i gestiona el MareNostrum, un dels supercomputadors més potents d’Europa.

El BSC lidera des de 2018 la investigació en hardware de computació realitzada des d’Europa. El centre de supercomputació de Barcelona disposa dels primers processadors dissenyats a la ciutat i d’un extens full de ruta per a seguir desenvolupant semiconductors cada cop més competitius.

BSC i l’empresa GTD System and Software engineering han establert un acord recentment per liderar el desenvolupament dels futurs xips europeus, que garantirà la sobirania tecnològica i la competitivitat industrial. Les companyies estatunidenques Cisco i Intel han confirmat també que instal·laran els seus respectius centres de disseny de microxips a Barcelona. El de Cisco estarà ubicat al centre d’innovació de Barcelona, a Ca l’Alier. Barcelona es reafirma així com a líder en el disseny europeu de xips.

Les consultores de Catalunya estem sempre al costat de la innovació i la digitalització del país. IBM, per exemple, duu 20 anys col·laborant amb BSC en projectes conjunts d’investigació i desenvolupament.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *