Dimecres ens vam reunir amb en Juanjo Torres, director general del SOC, i la Susana Díaz, subdirectora general de Polítiques Actives d’Ocupació del SOC. Per part de l’ACEC, hi vam assistir Accenture, NTT Data, Capgemini, Indra, Evoluciona_t, SII Concatel i jo mateix, com a director general de l’ACEC.
Durant la conversa, vam tenir l’oportunitat de conèixer les línies d’estratègia del SOC, que es posa al servei de les persones i del país però també de la competitivitat de les empreses. El director general ho va dividir en tres punts estratègics: la vinculació amb el sector privat i la coneixença del mercat laboral, la revisió i la transformació digital dels serveis del SOC i una mirada especial als col·lectius més vulnerables.
Des de la nostra perspectiva, a banda d’explicar què és l’ACEC i de posar el nostre coneixement al seu servei, vam abordar una de les problemàtiques amb les quals ens trobem dia a dia: la manca de talent. Hi ha molta més demanda que oferta i el SOC pot jugar un paper important en la recerca de talent, el reskilling i la formació. Tenint en compte el volum d’aturats de totes les edats que hi ha al nostre país, hi ha una gran oportunitat per definir ofertes, perfils i programes de formació i entrenament. Des de l’ACEC, podem utilitzar la nostra intel·ligència col·lectiva per treballar en determinats àmbits com, per exemple, la creació d’una eina d’intel·ligència artificial que podrà predir quins seran els perfils més demandats dins del mercat en el futur.
D’aquesta jornada en va sorgir la creació d’un grup de treball estable entre el SOC i l’ACEC per tractar aquests assumptes, des de la perspectiva de la formació o de les polítiques actives i d’ocupació, i per poder treballar en projectes d’innovació per provar-los i donar-los-hi escalabilitat global.